Kunstgras in de plaats van droog gras

Droog gras herstellen: een (on)mogelijkheid?

De hoge temperaturen deden het Belgische gras geen goed. Zeker de combinatie met een sproeiverbod zorgde voor verbrande plekken in gras en gazon. Binnen enkele weken tijd veranderde het landschap van groen naar geel door de droogte. Dat stelt veel tuinliefhebbers voor vraagtekens. Want een gazon herstellen na lange droogte: hoe doe je dat?

 

Een gazon herstellen na lange droogte

Een gazon dat kapot is door de droogte, kan dat nog herstellen? De krant Het Laatste Nieuws vroeg het de tuinmannen Martijn van Tilburg en Tjerry Langenhuizen. Beide menen dat een gazon dat verbrand is door de zon, nog best groen kan worden. Door veel te sproeien herstelt het vaak alsnog. Toch moeten we door temperatuurstijging steeds meer rekening houden met gazonproblemen door droogte. “Accepteer gewoon dat uw gras tijdelijk geel wordt,” aldus Van Tilburg. Altijd een groen gazon willen, is namelijk kostbaar, tijdrovend en slecht voor het milieu.

Kunstgras in de plaats van droog gras

Zo doorstaat uw gras de droogte

Voor de liefhebbers van een groen gazon is dat geen goed nieuws. Moet u dan maar accepteren dat uw gras geel wordt door de droogte? Gelukkig niet! Wist u dat vele soorten kunstgras niet meer van echt te onderscheiden zijn? Maak bijvoorbeeld kennis met de Air 30, Air 36, Air 50 en Fix Galaxy.

Meer weten

Wat uw wensen ook zijn, met kunstgras geniet u het hele jaar van een veerkrachtig en groen gazon. Uw gazon herstellen na lange droogte? Neem snel contact op met het KunstGrasCenter en wij vertellen u er alles over!