Onderhoud kunstgras bij vriesweer

Onderhoud kunstgras bij vriesweer

Zelfs met extreme en langdurige winterse omstandigheden zal uw kunstgras niet beschadigen, afbreken of verkleuren, natuurlijk gras zal hier veel sneller onder lijden. Kunstgras is dus zelfs in de meest noordelijke landen een goede oplossing.

Onderhoud kunstgras bij vriesweer

Er zijn maar een paar zaken om rekening mee te houden tijdens de winter:

Bevestiging controleren bij extreme koude

Over het algemeen is het niet nodig om naar je kunstgras om te kijken in de winter. Voorspellen ze echter extreme vrieskoude, dan is het een goed idee om na de vriesperiode even te controleren of de bevestigingspunten nog goed vastzitten. In extreme gevallen kan de vrieskou een lichte invloed hebben op de ondergrond van uw kunstgras en kan het zijn dat u de bevestigingspennen even opnieuw moet aanbrengen.

 

Spelen en ravotten op uw kunstgazon

U mag gerust op uw besneeuwde gras lopen, ravotten, sneeuwengeltjes en sneeuwpoppen maken. Maar net zoals bij natuurlijk gras, kan uw gazon door ijzel en sneeuw glad worden en dient u dus met voorzichtigheid op uw gras te wandelen.

 

Sneeuwvrij met een borstel of kunststof sneeuwschep

Ben u geen liefhebber van sneeuwengeltjes en sneeuwpoppen? Laat de sneeuw dan op een natuurlijke manier smelten. Strooizout beschadigd uw kunstgras niet, maar het is niet goed voor het milieu en het kan de drainage van de ondergrond verstoppen.

Als de sneeuw nog vers en poederachtig is, kan je het beste een bezem gebruiken, of eventueel een (kunststof) sneeuwschuiver. Gebruik liever geen metalen sneeuwschuiver, deze kan de garen beschadigen.

 

Geniet van uw perfecte gras in de winter!

Ook in de winter kan je blijven genieten van je verzorgde tuin met kunstgras, zelfs bij extreme vries temperaturen. Met kunstgras blijft je gazon zelfs in de winter groen. Je kan er ook in de winter op blijven lopen en sporten, het kunstgras op een sportveld wordt niet aangetast indien er op gesport wordt.

BESTEL NU JE KUNSTGRAS