great-green-wall

Duurzaam kunstgras van kunstgrascenter: verrassend vriendelijk voor het milieu

Wie droomt van een groen gazon zal misschien niet direct aan kunstgras denken. Vaak wordt gedacht dat kunstgras schadelijk is voor het milieu. Maar de kans is groot dat kunstgras van Kunstgrascenter een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat dan u denkt. Wist u dat het kunstgras van kunstgrascenter bijna even duurzaam is als echt gras? En dit verwezenlijken we door verschillende inspanningen.

Is kunstgras schadelijk voor het milieu?Speciale toepassing van kunstgras

Kunstgras wordt vaak gezien als slecht voor het milieu doordat het niet natuurlijk is, en daarom niet de natuurlijke functie van gras kan vervullen – namelijk het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof. Kunstgras kan het kooldioxidegehalte inderdaad niet verlagen. Toch kan duurzaam kunstgras van Kunstgrascenter wel degelijk een milieuvriendelijke keuze zijn.

Ecologisch kunstgras en een groene Sahel

Kunstgrascenter zet zich actief in voor een beter milieu. Op de volgende manieren proberen wij onze ecologische voetafdruk te verkleinen:

  • Kunstgrascenter investeert in The Green Wall. De Sahel is van nature een droog gebied. Voor dit project worden er bomen aangeplant, waardoor schaduw ontstaat en de leefbaarheid wordt verbeterd. Door 500 bomen te bestellen (of 2 hectare) besparen wij een CO2-uitstoot van 100 ton op 20 jaar.
  • Wij maken gebruik van duurzame energie door zonnepanelen.
  • Ons afval wordt zoveel mogelijk gerecycleerd.
  • Wij gebruiken Lavadrain als ondergrond tegen de betonstop.
  • Wij beperken onze uitstoot door te kiezen voor een zo kort mogelijke keten. Onze hoogwaardige producten worden uitsluitend geproduceerd binnen een straal van 200 km.

great-green-wall

Natuurlijk gras niet altijd milieuvriendelijk

Het klimaat verandert. Vooral in Belgische grootsteden worden de zomers warmer en droger. De stad Antwerpen spant de kroon. Daar is het gemiddeld 8 graden warmer dan in de omringende gebieden. De belangrijkste oorzaak is verharding: een overvloed aan asfalt, beton en klinkers zorgt dat de warmte langdurig wordt vastgehouden. Verharding zorgt bovendien ook voor wateroverlast. Hebt u een kleine stadstuin of een dakterras, dan is milieuvriendelijk kunstgras de perfecte oplossing. Het is waterdoorlaatbaar en vormt een barrière die verdamping voorkomt. Het duurzaam kunstgras van kunstgrascenter kan zo bijdragen aan een groenere stad.

Is kunstgras schadelijk voor het milieu?

Kunstgras is vanzelfsprekend minder natuurlijk dan een echt gazon. Door verantwoord ondernemen is ons ecologisch kunstgras bijna net zo duurzaam als echt gras. Het kunstgras van Kunstgrascenter wordt bovendien in België geproduceerd, waardoor de productieketen relatief kort is. Zo verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook ons steentje bij aan de Belgische economie. Dit in tegenstelling tot goedkoop Chinees kunstgras, wat vaak van mindere kwaliteit is en qua productie en transport zeer belastend voor het milieu. Gaat uw keuze dus uit naar kunstgras? Kies dan voor het milieuvriendelijke en Belgische kunstgras van kunstgrascenter, de ideale oplossing voor stadstuinen en tuinen die weinig onderhoud behoeven.

Meer weten?

Kiest u voor Kunstgrascenter, dan kiest u voor duurzaamheid en Belgische kwaliteit. Ons kunstgras is duurzaam en onderhoudsvriendelijk en heeft vele voordelen. Bovendien profiteert u bij ons altijd van de beste service. Contacteer ons en ontdek vandaag nog uw mogelijkheden!