Kunstgras op een binnenplein

School Schansdries te Beerse kiest voor Kunstgrascenter

Project: School Schansdries te Beerse kiest voor Kunstgrascenter.

We werden een tijdje geleden gecontacteerd door onze klant: Tuinarchitectenkantoor Archi-Verde. Hij vroeg ons of we hen konden assisteren bij het uittekenen van een heel nieuwe speelplaats voor de gemeenteschool ‘De Schransdries’ te Beerse. Deze school heeft buiten een lager onderwijs ook een gedeelte bijzonder onderwijs, deze twee delen moeten van elkaar gescheiden zijn, zonder het gevoel te wekken dat het over twee aparte speelplaatsen gaat.

De leerkrachten –en ouderenraad was van in het begin vrij duidelijk: het moet onderhoudsvriendelijk zijn! Daarom opteerde Archi-Verde voor de ‘less is more’ mentaliteit, en ontwierp een plan waarin grote oppervlakte klinker gebroken werd door speelse en heuvelachtige elipsvormen. Deze moesten bekleed worden met kunstgras.

Foto 12-09-17 09 09 56

Ook dienden er twee aparte sportvelden aangelegd te worden waarop zowel turnles als buitenactiviteiten georganiseerd kunnen wordn. De totale oppervlakte aan gras kwam neer op 1.600 m²!

Wij bekeken kritisch de situatie in samenspraak met onze klant DFM, en kwamen al snel tot de conclusie dat we voor een heel sterke kunstgrassoort moesten kiezen. Daarom opteerden we voor onze Proxygrass Comfort 40 N. Deze soort kent zijn gelijke niet qua veerkracht en stabiliteit: door zijn 16 steken per 10cm en verstevigde U-shape. Het totale gewicht van 3.050 kg(!) werd nog eens verzwaard door een 10kg invulzand te gebruiken per m².

Qua kleur hadden we geopteerd voor een vaal groene najaarskleur. Omdat het over dergelijk grote oppervlakte ging, moest de kleur goed overlopen in het geheel, zonder té hard op te vallen. Dat is ons met de Comfort 40, uitermate goed gelukt.

Het schooljaar is wat het ons betreft al zeer goed gestart. Bedankt voor het vertrouwen!

Heeft u zelf ook interesse om de voordelen van kunstgras te ervaren? Ontdek met onze tool snel welk kunstgras het beste bij u zou passen!