Hoe bevalt kunstgras

Kunstgras: een onderhoudsvriendelijke oplossing voor zowel sportvelden als uw eigen tuin of terras

Voorheen was het vooral een veel gezien product bij sportverenigingen en op sportvelden van scholengemeenschappen: kunstgras. Tegenwoordig is het echter onderdeel van een snel groeiende markt. Het wordt niet alleen meer gebruikt voor het aanleggen van kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke sportvelden, maar ook voor particuliere doeleinden: in uw eigen tuin bijvoorbeeld. Kunstgrascenter.be voorziet in een breed assortiment kunstgras producten, voor uw tuin of terras, sportvelden, golfbanen en bovendien verkrijgbaar in vele kleuren en maten.

Wanneer kiest u voor kunstgras?
De naam zegt het eigenlijk al: kunstgras is een gras dat kunstmatig gemaakt wordt en onderhoudsarm is. Men kiest doorgaans voor kunstgras wanneer natuurlijk gras niet toereikend is, wanneer de ondergrond niet geschikt is voor natuurlijk gras of wanneer de ondergrond onvruchtbaar is. Ideaal voor wanneer u graag gras zou willen in uw tuin of op uw terras of balkon. Niet in alle tuinen is de ondergrond geschikt voor het laten groeien van gras en ook op uw balkon of terras is een beetje hulp bij het creƫren van een mooi gras wenselijk. In dorpen en steden worden doorgaans kleine trapveldjes of multisport-terreinen aangelegd met behulp van kunstgras. Het voordeel hiervan is dat de grasvelden weinig onderhoud vereisen en ook tegen winterse omstandigheden bestand zijn.

Door de combinatie van vezels uit PE en PP halen onze kunstgrassen de hoogste kwaliteitsnormen, die opgelegd worden door FIFA. De lengte van het gras is tevens variabel: men kan kiezen voor een hoogte die wenselijk is voor een specifieke situatie. Voor een balkon of terras is het overigens niet nodig om het met zand of rubber te vullen.

UV-bestendigheid en garantie: Waar u op dient te letten bij de aanschaf van kunstgras producten
Bij de aanschaf van kunstgras is het van belang op een aantal aspecten te letten. Een voordeel van kunstgras is zoals hierboven vermeld het feit dat het onderhoudsarm materiaal is, en verder is kunstgras UV-bestendig en brandveilig. Kunstgras zal, dankzij het gebruik van dure kleurstoffen en stabilisatoren, niet snel verkleuren door zonlicht. Alle fabrikanten en leveranciers laten hun producten hier uitvoerig op testen. Vraag uw leverancier wel altijd voor de zekerheid na of het product getest is en dus UV-bestendig en brandveilig is. Ook raden wij aan om te controleren hoeveel jaar garantie op het product zit. Vraag ook even na waar u op moet letten bij behandeling van het kunstgras in de verschillende seizoenen. Alle kunstgras producten zijn bestand tegen winterse omstandigheden, maar let wel: sommige kunstgrassoorten mogen minder intensief gebruikt worden na een periode van vorst, laat u hierover dus zeker goed adviseren.

Wilt u kunstgras aanleggen rondom een zwembad? Chloor en andere chemische producten kunnen het kunstgras aantasten. Vraag altijd na welk variant kunstgras u in deze situatie het beste kunt toepassen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor kunstgras producten op maat
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de verschillende soorten kunst gras? Bent u benieuwd wat het zou kosten als u het in uw tuin of op uw balkon zou laten aanleggen? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor voordelig kunstgras in uw tuin of op uw terras. Wij gaan graag met u aan tafel om te kijken welk product het beste aansluit op uw wensen. Kijk voor meer informatie over kunstgras online op onze website.