IMG_8170

Tips om je kunstgras beter te onderhouden

De eenvoud van kunstgrasonderhoud: onze tips op een rijtje

Een tuin van kunstgras heeft tal van voordelen. Zo hoef je jouw gazon niet bij te zaaien, bemesten of verticuteren, maar is ook sproeien en het gras afrijden niet nodig. Kunstgras blijft er te allen tijde goed uitzien. Tenminste, als je het op de correcte manier schoonmaakt en onderhoudt. Gelukkig kan je zelfs met een minimum aan inspanningen je duurzaam, innovatief en kwaliteitsvol kunstgras van Kunstgrascenter in topconditie houden.

9f65f571-0a92-46c5-b91e-529a789ed33e

Om jouw tuin en gras zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om het kunstgras in je tuin goed te onderhouden, verzorgen en reinigen. Om de puntjes op de ‘i’ te zetten, lijsten we graag enkele basistips op zodat je meteen aan de slag kan gaan:

  • Verwijder onkruid, mossen en algen met de hand of met een biologische onkruidverdelger
  • Verwijder bladeren, fijne twijgen en grote takken (eventueel met een kunstgrasstofzuiger)
  • Verwijder vlekken van verf, zuren, uitwerpselen of urine van huisdieren met lauwwarm water
  • Let op voor smeltplekken van vuurkorven, sigaretten of een BBQ
  • Borstel je kunstgrastuin regelmatig met een harde borstel of borstelmachine

Zomer, lente, herfst of winter? Jouw kunstgras is goud waard

Kunstgras onderhouden in de lente

Van plan om je tuin klaar te stomen voor de lente? Dan zorgt een lenteschoonmaak meteen voor een opfrisser. Een sproeibeurt met de tuinslang zorgt ervoor dat je kunstgras gewassen wordt en dat verstopte drainagegaatjes opnieuw vrij worden gemaakt. Op die manier krijg je een heldergroene gazon waar het water zorgeloos door kan sijpelen. Heb je te kampen met ietwat hardnekkigere vlekken door het herfst- en winterweer? Dan helpt het om de hogedrukreiniger te gebruiken om weer een vlekkeloze kunstgazon te krijgen. Doe dit regelmatig als je je kunstgras goed wil onderhouden.

Heeft tijdens de winter onkruid vrij spel gehad en zit je met afval van grotere planten, struiken of bomen door een fikse snoeibeurt? Dan zorgt een kunstgrasstofzuiger ervoor dat snoeiafval en stof uit je aangelegde tuin verdwijnen. Of maak gebruik van ons product tegen mos en onkruid. Dit laat geen sporen of vlekken na en onkruid verdwijnt ermee als sneeuw voor de zon. Geen fan van onkruidverdelgers? Dan helpt het om regelmatig onkruid met de hand uit te trekken of te harken. Ook dit beschadigt ons kunstgras niet.

IMG_8170

Kunstgras schoonmaken in de winter

Wil je jouw kunstgrastuin ook helemaal klaar maken voor een regenachtige herfstperiode en gure winter? Dan helpen een kunstgrasstofzuiger en harde borstel jou tijdens deze donkere periode. Raap grote takken op, veeg kleine weggewaaide takken en bladeren samen met een harde borstel of borstelmachine voor kunstgras en zuig deze op met onze handige en efficiënte kunstgrasstofzuiger. Bij koude en vriestemperaturen blijft ons kunstgras ook goed bestand tegen vorst door de gebruikte materialen (polyethyleenvezel). Bang dat je kunstgras toch te hard zal lijden tijdens de winterperiode? Dan kan je je gazon onderhouden met een vorstbestendig product.

Meer tips nodig voor het onderhoud van je kunstgras tuin? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.