Bewerking ondergrond voor plaatsing kunstgras

De ideale ondergrond voor Kunstgras? Dit is wat u moet weten!

Voor een mooi kunstgrastapijt speelt uw ondergrond of sub base een cruciale rol. Naast de kwaliteit van uw kunstgras, is een optimale fundering dé voorwaarde voor het lange leven van uw kunstgras. Dit is wat u erover moet weten >>>>

De perfecte kunstgrasmat? Die ligt op een perfecte fundering. Voor kunstgras moet uw ondergrond niet alleen egaal, draagkrachtig en stabiel zijn, maar vooral ook voldoende water doorlaten. De juiste keuze van uw kunstgrasfundering hangt verder ook af van hoe intensief u uw kunstgrasmat zal gebruiken. Kunstgrascenter zet het even voor u op een rijtje.

ECO-Gravel®: optimale kunstgrasfundering

Als ondergrond voor uw kunstgras combineert onze ECO-Gravel®-fundering de voordelen van lava en stabilisé: het biedt de optimale draagkracht en stabiliteit om uw kunstgrastapijt zorgeloos intensief gebruiken, en is toch waterdoorlatend. Zo geniet u ten volle en langdurig van uw kunstgrastapijt. Vraag uw Kunstgrascenter-specialist een ECO-Gravel®-fundering voor u aan te leggen.

Kunstgras op stabilisé ondergrond

Goed aangelegd vormt zandcement of stabilisé een ideale fundering voor uw kunstgrasmatten: ze verzakt niet en kan een hoge belasting aan. Opgelet! Bij stabilisé is de precieze verhouding tussen zand en cement cruciaal om genoeg waterdoorlatend te zijn. Ook het aanbrengen en uitvlakken ervan is specialistenwerk: uw Kunstgrascenter-team helpt u erbij.

Lava of verharde ondergrond kunstgras

In uitzonderlijke gevallen kunt ook lavakorrels gebruiken: die zijn lichter dan puin, dus geschikt voor bijvoorbeeld een daktuin. Hebt u geen ervaring met dit type fundering? Vraag dan zeker raad aan uw Kunstgrascenter-specialist.